Får «superhjelp» med bruktsalget

Den NCC-eide entreprenøren Carl C. Fon AS har suksess med salg av sine brukte maskiner. «Hemmeligheten» er Auksjonen.no.


– Vi brukte Auksjonen.no for første gang i 2010, og de siste årene har vi sikkert solgt rundt 50 maskiner på den måten, sier Jarle Skogly, maskinansvarlig hos Carl C. Fon AS (bildet over).

Grunnen er enkel: De får bedre betalt for sine eksisterende maskiner og bedre pris uten innbytte.

– Vi har hatt svært gode resultater med maskinsalg hos Auksjonen.no, kontra å levere maskinene til innbytte, eller å selge selv. Når vi inngår kjøpsavtaler med maskinleverandører som Cat, Volvo og Hitachi tegner vi gjerne en gullavtale som spikrer utkjøpsprisen etter fem år, eller x-antall timer. Det gir oss forutsigbarhet, begynner Jarle Skogly, maskinansvarlig i Carl C. Fon AS.

Gir best resultat

Det betyr imidlertid ikke at det alltid er mest lønnsomt. Skogly forklarer:

– I enkelte tilfeller vil prisene på brukte maskiner gå veldig opp i løpet av en femårsperiode. Mye mer enn det som var hensyntatt da vi tegnet avtale. Da er det faktisk gode muligheter for oss å gjøre gode penger. Og det gjør vi aller best når vi bruker Auksjonen.no, fortsetter Skogly.

Enkelt og trygt

Det er derimot en viktig forutsetning som må være på plass for at prisen skal bli god.

– Vi ser at det er helt avgjørende at vi har vært utrolig nøye med serviceavtaler og vedlikehold. Vår erfaring er at det kan skille flere hundre tusen kroner på et godt og et mindre godt eierskap. Derfor er vi pertentlige, sier Skogly.

Enkelt og trygt kunne vært slagordet til Auksjonen.no. Det er i alle fall hovedårsaken til at både selger og kjøper bruker dette salgssystemet, kontra å gjøre det selv.

– Det er en trygghet i å representeres av et godt salgsledd. Å selge maskiner selv kan være enda mer lønnsomt, men det er tidkrevende. Vi ønsker heller å bruke tiden vår på å bygge vei og anlegg, sier Skogly.

Et mye bedre system

Bare de siste årene har Carl C. Fon AS solgt rundt 70 arbeidsbiler, 15 lastebiler og 50 anleggs- eller gravemaskiner, via Auksjonen.no. Det er mye tid spart. Tid som fort blir til penger.

– Det funker veldig bra for oss. Det er flinke og hyggelig folk som jobber til alle døgnets tider der borte. Auksjonen.no er et mye bedre system enn noe annet vi har prøvd, roser maskinsjefen.

De rosende ordene er naturlig nok musikk i ørene til Auksjonen.no. Men kan salgsformen også være gunstig for kjøper?

– Ja, absolutt, kjøperen får også trygghet ved å handle hos oss. For det første fordi selgeren ikke får betalingen før kjøper har hentet objektet. Dessuten har vi en åpen bud-logg slik at kjøperen vet at de har budt mot reelle budgivere. I tillegg skal vi heller ikke undervurdere spenningen man opplever i en budrunde på Auksjonen.no, sier Monika Gustafsson, salgsleder hos Auksjonen.no.

– Tillit er avgjørende

Hun løfter frem ord som tillit og seriøsitet som viktige ingredienser.

TRYGT FOR ALLE: Monika Gustafsson, salgsleder hos Auksjonen.no, sier de har jobbet langsiktig med å fortjene tilliten til både kjøpere og selgere.

– Vår suksessformel er ikke noe hokus-pokus. Mine dyktige kollegaer er på veien over hele landet og jobber langsiktig med å fortjene tilliten til selger og kjøper. Salg via auksjoner har tidligere hatt et frynsete rykte og det jobber vi med å forbedre hver dag. Vi har blitt Norges største nettauksjon med et stort apparat i sving og de beste IT-systemene. På den måten sørger vi for effektive og trygge handler for kjøper og selger. Og blir ikke varen solgt, betaler du heller ingenting. «No cure, no pay», forteller hun engasjert.

Vil du vite mer? Ta kontakt!

Kontakt vår salgssjef Morten Kihle på e-post mk@auksjonen.no eller telefon 915 32 030 for en hyggelig salgsprat. Vi finner gjerne den beste løsningen for ditt firma!

VIL DU VITE MER OM HVA AUKSJONEN.NO KAN HJELPE DIN BEDRIFT MED? TRYKK HER.