Kjøpe noe på auksjonen? Slik gjør du!

kjøpe på auksjonen.no

Klar for å gjøre et godt kjøp på auksjonen.no? Sjekk våre kom i gang-tips!
Om du vil ha full oversikt over hvordan du handler på auksjonen.no og våre retningslinjer for handel kan du klikke her

Kom i gang!

1. Opprett en konto, det gjør du her
2. Logg inn på auksjonen.no
3. Gå til en av våre kategorier eller skriv inn relevant søkeord. Et lite tips: Jo mer spesifisert du gjør søket, jo bedre.
4. Klikk på bildet når du finner noe. Da kan du se bilder, lese tilstandsrapport, legge inn bud, se hvor lang tid som er igjen av auksjonen, se minstepris og minste gjeldende bud.
5. Når du er klar for å legge inn bud logger du inn og klikker ”Gi bud”.

Nå begynner moroa! Her er noen vanlige spørsmål

Hva hvis noen legger inn et høyere bud enn meg?
Om dette skjer gir vi deg beskjed på e-post, da er det opp til deg om du vil legge inn et nytt bud. Mot slutten av auksjonstiden bør du følge med på våre nettsider.

Hvordan får jeg oversikt over mine auksjoner?
Under ”Min konto” og ”Dine bud” har du til enhver tid full oversikt. Her vises hvilke auksjoner du er budleder i, om du er overbudt og om du er budvinner. Les mer her

Hva skjer hvis jeg vinner auksjonen?
Er du budleder ved auksjonens slutt, har du vunnet budrunden. Da sender vi deg en e-post med bekreftelse. Innen to dager sender vi deg kjøpekontrakt med betalingsinformasjon. Dersom du er budleder, men minstepris ikke er oppnådd kan det hende selger ikke vil selge, dette er han eller hun i sin fulle rett til.

Hva betyr ”Autobud?”
Autobud betyr at du kan legge inn det høyeste beløpet du ønsker å gi og at systemet automatisk plasserer bud med minste budøkning helt til ditt autobud er nådd. Les mer om autobud her 

Hæ? Kjøp nå-funksjon?
Kjøp nå-funksjonen gjør at du kan kjøpe objektet med en gang, les mer her